Câinii preferaţi ai Reginei, vedete printre patrupede

Câinii preferaţi ai Reginei, vedete printre patrupede

Comunitatea proprietarilor de câini Corgi, rasa preferată a reginei Elisabeta a II-a, are numeroşi membri şi în ţara noastră. Un crescator de la malul mării a făcut o pasiune pentru aceşti câini. Iar acum, spune că telefonul său sună mai mult ca niciodată şi are cereri din toată ţara.

Faimoşii câini ai Reginei Elisabeta a II-a se numesc Pembroke Welsh Corgi. Rasa este originară din Ţara Galilor. Câinii din rasa Corgi sunt ascultători şi activi. Dar şi îndrăzneţi, sociabili şi prietenosi.

Se spune despre Corgi ca sunt câini mari în corpuri mici. Sunt loiali familiei, buni câini de pază, gata oricând să anunţe vizitatorii. Doriţi sau nedoriţi.

Regina Elisabeta a primit de la tatăl său, regele George al VI-lea, primul său corgi pe nume „Dookie”, în 1933. A început să-i crească înainte să devină regină, iar patrupedele au însoţit-o pe suverană în multe din apariţiile sale publice. Căţeii au devenit atât de celebri încât au devenit protagoniştii animaţiei „The Queen's Corgi”, lansată în 2019.

În 2020, câinii din rasa Corgi au fost clasaţi pe locul 11 în topul celor mai populare rase de câini. Un pui se vinde cu 1.500 de euro. Zoltan, crescatorul de corgi din Constanta, spune că urmează să amenajeze mai multe spatii şi să le dotează cu mai multe dispozitive pentru creşterea şi întreţinerea lor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt