Cadrele medicale îşi cer drepturile salariale

Cadrele medicale îşi cer drepturile salariale

Plugusorul suferinţei a răsunat astăzi la Palatul Victoria, la Parlament şi la Palatul Cotroceni. Angajaţii din sănătate au iesit în stradă să îşi ceară drepturile salariale şi renegocierea părţii privitoare la sănătate din PNRR. În paralel cu protestele de stradă, în spitalele din ţară au avut loc greve japoneze. Medicii si asistentele au continuat să-i îngrijească pe bolnavi, dar au purtat banderole albe.

O sută de cadre medicale venite din întreaga ţară şi-au strigat nemulţumirile în faţa Guvernului. Cea mai mare
nemulţumire a lor o reprezintă neaplicarea creşterii salariale cu 25% pentru personalul nemedical - brancardieri, ingrijitori, personal tehnic, administrativ, economic. Înarmaţi cu vuvuzele şi pancarte, au pastrat cu stricteţe distanţa dintre ei. Acest bărbat este îngrijitor la spitalul din Râmnicu Sărat. Se plânge că abia se descurcă cu banii.

Aceeaşi atmosferă a fost şi în faţa Palatului Cotroceni.

Sindicaliştii au protestat şi la Parlament. Nici acolo nu au primit niciun răspuns.

La Constanta in spitalul judetean , sindcalistii Sanitas au fost in greva japoneza. Pe geamuri si pe usi au fost afişate anunţuri, iar sindicalistii au purtat banderole si ecusoanele de greva. Însă tot s-au îngrijit de pacienţi.
Şi la Iaşi s-a protestat. O altă revendicare a sindicaliştilor este recunoaşterea schimbului de tură ca timp de muncă. Şi recunoaşterea stagiului de cotizare suplimentar efectuat de profesioniştii din sănătate se află pe lista nemulţumirilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt