Butcha renaşte din ruine

Butcha renaşte din ruine

Bucha este numele localităţii devenită simbol pentru războiul din Ucraina. La un an de la izbucnirea conflictului, în ciuda amintirilor dureroase, oamenii nu au avut altă variantă decât să meargă mai departe. Reconstrucţia oraşului a început de câteva luni. Uşor, uşor, în locul ruinelor se văd tot mai multe case. Marius Saizu a fost acolo şi a stat de vorbă cu localnicii. Vă avertizăm că urmează imagini cu impact emoţional!

Volodimir Zelenski a prezentat lumii anul trecut, în aprilie, imaginile masacrului de la Butcha. După ce ruşii au plecat din Bucha, în oraş au fost găsite gropi comune şi cadavre pe străzi. Bilanţul autorităţilor locale: 290 de morţi. Acum, în Bucha se munceşte din greu pentru reconstrucţie.

În ciuda a tot ceea ce au trăit, localnicii încearcă să meargă mai departe. Războiul i-a învăţat ce este cel mai important: că sunt în viaţă. Alexei îşi aminteşte momentul în care a izbucnit războiul ca şi cum ar fi fost ieri.

Vasili rememorează şi el începutul invaziei. În imaginile captate de camera lui Vasili se văd primele tancuri care au intrat în Bucha. Ura lui nu se îndreaptă către soldaţii ruşi, ci către cel care a comandat invazia: Vladimir Putin. În Bucha, tristeţea se împleteşte acum cu speranţa unei vieţi în care războiul să nu mai existe.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt