Bulgarii, ultimii în Europa la capitolul vaccinare

Bulgarii, ultimii în Europa la capitolul vaccinare

O rată a vaccinării mai mică decât a noastră mai are doar Bulgaria. Doar 20% din populaţie este imunizată. Asta în
condiţiile în care spitalele sunt pline şi se înregistrează record după record în ceea ce priveşte decesele zilnice. Majoritatea bulgarilor nu cred în covid şi sunt adepţi ai teoriilor conspiraţiei. La vest de noi, vecinii unguri au reuşit să atingă o rată a vaccinării de 60% şi au folosit chiar şi serurile ruşilor sau chinezilor. Cu toate astea, încă sunt precauţi.

Bulgaria este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte procentul celor vaccinaţi pentru Covid 19. Sunt singurii care ne întrec, în sens negativ, la acest capitol. Sunt înregistrate zilnic peste 5000 de infectări şi numărul deceselor în 24 de ore a depăşit chiar şi 300. Asta în condiţiile în care Bulgaria are doar 7 milioane de locuitori.

Peste 8.500 de persoane sunt internate în spitalele din Bulgaria din cauza Covid 19. Şi în Ruse situaţia este critică
de câteva săptămâni.

Deşi situaţia este gravă, oamenii nu cred în existenţa virusului.

Autorităţile bulgare au decis să introducă obligativitatea certificatului verde pentru toate activităţile neesenţiale. Acum pot obţine un astfel de certificat chiar şi cei care dovedesc că au anticorpi şi nu au ştiut sau nu au declarat că au avut Covid. Documentul în acest caz este valabil 90 de zile.

De la începutul pandemiei, peste 630 de mii de oameni s-au infectat cu SARS-COV 2 în Bulgaria, iar peste 25 de mii au decedat. Bulgaria are însă doar 21% din populaţie vaccinată.

La polul opus, în vest, vecinii unguri au atins o rată a vaccinării de 59%. Au folosit chiar şi vaccinuri neaprobate de
Agenţia Europeană a Medicamentului cum ar fi Sputnik V. Autorităţile de la Budapesta au impus certificatul verde peste tot şi este obligatoriu pentru angajaţii de la stat.

De la începutul pandemiei, în Ungaria au fost înregistrate 910 mii de infectări cu covid 19 şi peste 31 de mii de decese.

Ţările din vest sunt însă precaute şi încearcă să evite o situaţie ca a Bulgariei şi a României. Emmanuel Macron a anunţat că a treia doză va fi obligatorie pentru persoanele de peste 65 de ani în Franţa, dacă vor ca certificatul verde să rămână valabil. Germania pe de altă parte a înregistrat un record de infectări de la începutul pandemiei: 39.676 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt