Buhuceanu: Drepturile LGBT nu sunt negociabile

Buhuceanu: Drepturile LGBT nu sunt negociabile

Pentru a nu fi renegaţi de societate şi de familiile lor, cei din comunitatea LGBT îşi ascund adesea orientarea sexuală. Educaţia sexuală, identitatea de gen sau căsătoriile între persoane de acelaşi sex, rămân subiecte tabu pentru mulţi români .Însă România, spre deosebire de Polonia sau Ungaria, tinde să devină o ţară mai tolerantă, iar referendumul din 2018 pentru familia tradiţională este un indiciu în acest sens spun reprezentanţii comunităţii LGBT.

Potrivit unui sondaj Avangarde, dat publicităţii săptămâna trecută, doar 12% dintre români cred că ar trebui acordate mai multe drepturi comunităţii LGBT în timp ce 62% cred că trebuie întâăit rolul familiei tradiţionale. Intrarea în Parlament a unui partid radical ca AUR potenţează intoleranţa, spune Florin Buhuceanu, preşedintele organizaţiei care luptă de aproape 2 decenii pentru drepturile minorităţilor sexuale.

Parlamentarii AUR lucrează în prezent la un proiect de lege homofob, similar actului normativ din Ungaria lui Viktor Orban, lege care a stârnit reacţia multor lideri de state UE, iar Comisia Europeană a condiţionat avizarea Planului maghiar de Redresare şi Rezilienţă de renunţarea la această lege.

Pulsul străzii, arată însă că părerile sunt împărţite.

Potrivit aceluiaşi sondaj avangarde, 29% dintre respondenţi au spus că au o problemă cu persoanele LGBT, în timp ce 50% au răspuns negativ.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt