Bucurie fără margini pe străzile Italiei

Bucurie fără margini pe străzile Italiei

S-au bucurat cu toată inima cât pentru mai bine de un an de suferinţă, în care imnul s-a auzit de multe ori din spatele uşilor ferecate. Străzile Italiei au vibrat poate mai mult decât oricând de feeria victoriei, parcă şi pentru a spăla din suferinţa unei perioade de pandemie cumplit de grele pentru acest popor. Pentru un milion de motive, dar şi pentru un 2020 greu, italienii meritau, au spus mulţi. "It's coming to Rome, s-a auzit în toată lumea". Aseară Italia şi-a strigat victoria, din nou, după 53 de ani, în calitate de regină a fotbalului european!

După ce au avut parte de unul dintre cele mai dure lockdownuri din Europa, italienii s-au bucurat în sfârşit de libertate! Şi nu oricum, ci în timp ce şi-au susţinut echipa la EURO2020! Deşi englezii au început în mare forţă, cu Luke Shaw care a marcat primul gol în minutul 2, cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală EURO, italienii au reuşit în cele din urmă să câştige finala!

Cu toate că au câştigat, determinarea şi ambiţia jucătorilor echipei britanice le-a dat bătăi de cap fanilor Italiei pe tot parcursul meciului.

După înfrângerea suferită, englezii au lăsat străzile Angliei pustii iar bucuria fanilor s-a evaporat rapid.
Este a doua oară când Italia câştigă campionatul european de fotbal după ediţia din 1968.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt