Bucureștiul, un șantier etern. Construcții fără cap și plan - Prima News

Bucureștiul, un șantier etern. Construcții fără cap și plan

În București oricine construieşte cum vrea şi unde vrea, iar imaginea de ansamblu este haotică! Regulile sunt încălcate, iar consecințele le simt atât viitori locatari, cât si vechii locuitori ai zonelor în plină dezvoltare. Chiar și cu planurile urbanistice blocate, tot contribuabilii sunt cei care trebuie să lupte pentru liniștea lor. Praful, mizeria și mai ales blocarea căilor de acces sunt lucrurile de care se plâng cei mai mulți.

Recent, în zona Băneasa, locatarii unui complex rezidențial au ieșit să protesteze pentru lipsa căilor de acces. În sectorul 3, oamenii încearcă să evite o situație similară. După ce a fost de cinci ori respins în consiliul local, proiectul unei construcții de 11 etaje este împins din nou de primar pe ordinea de zi.

Dezvoltatorul a pierdut în primă istanță procesul prin care voia să oblige Consiliul Local să aprobe proiectul. Motivul? Insuficiența căilor de acces și deranjul asupra riveranilor.

Centrul comercial din zonă, școala generală și drumurile de acces îngust generează deja o mare aglomerație. Situația este confirmată și de poliția rutieră.

În timp ce autoritățile ar trebui să fie cele care se asigură de confortul propriilor cetățeni, la sectorul 3 chiar primarul împinge proiectul pe ordinea de zi. Robert Negoiță nu a răspuns apelurilor noastre pentru a ne oferi un punct de vedere.

Ședința consiliului local va avea loc pe 26 ianuarie și vine în contextul în care două zile mai târziu, pe 28, va expira certificatul de urbanism obținut de dezvoltator.

Total
15
Shares
Total
15
Share