Bucureştiul, un şantier etern. Construcţii fără cap şi plan

Bucureştiul, un şantier etern. Construcţii fără cap şi plan

În Bucureşti oricine construieşte cum vrea şi unde vrea, iar imaginea de ansamblu este haotică! Regulile sunt încălcate, iar consecinţele le simt atât viitori locatari, cât si vechii locuitori ai zonelor în plină dezvoltare. Chiar şi cu planurile urbanistice blocate, tot contribuabilii sunt cei care trebuie să lupte pentru liniştea lor. Praful, mizeria şi mai ales blocarea căilor de acces sunt lucrurile de care se plâng cei mai mulţi.

Recent, în zona Băneasa, locatarii unui complex rezidenţial au ieşit să protesteze pentru lipsa căilor de acces. În sectorul 3, oamenii încearcă să evite o situaţie similară. După ce a fost de cinci ori respins în consiliul local, proiectul unei construcţii de 11 etaje este împins din nou de primar pe ordinea de zi.

Dezvoltatorul a pierdut în primă istanţă procesul prin care voia să oblige Consiliul Local să aprobe proiectul. Motivul? Insuficienţa căilor de acces şi deranjul asupra riveranilor.

Centrul comercial din zonă, şcoala generală şi drumurile de acces îngust generează deja o mare aglomeraţie. Situaţia este confirmată şi de poliţia rutieră.

În timp ce autorităţile ar trebui să fie cele care se asigură de confortul propriilor cetăţeni, la sectorul 3 chiar primarul împinge proiectul pe ordinea de zi. Robert Negoiţă nu a răspuns apelurilor noastre pentru a ne oferi un punct de vedere.

Şedinţa consiliului local va avea loc pe 26 ianuarie şi vine în contextul în care două zile mai târziu, pe 28, va expira certificatul de urbanism obţinut de dezvoltator.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt