Bucureştiul, gazdă bună pentru Târgul de Rusalii

Bucureştiul, gazdă bună pentru Târgul de Rusalii

Bucureştenii care nu au ales marea sau muntele pentru relaxare s-au bucurat de aromele diferitelor târguri din oraş. Nelipsiţii mici au atras zeci de oameni la Târgul de Rusalii din faţa Parcului Naţional. Vremea frumoasă a ţinut cu producătorii, iar mirosul cărnii care sfârâia pe grătare i-a îmbiat pe trecători să facă un popas la stand-uri. Şi prăjiturile de casă sau clătitele au fost la fel de căutate , mai ales că sunt făcute după reţete vechi.

Pentru mulţi bucureşteni, aşa a fost ziua. Venit din inima Ardealului, Nicolae Ciobanu a adus la Bucureşti preparate tradiţionale făcute reţete străvechi. De la bulz, la mici şi de la lipie până la coastele de porc, mirosul îndemna pe trecători să facă un popas.

Şi prăjiturile de casă au fost la mare căutare. Daianca este venită tocmai din Timişoara, iar reţeta spune că o are de la străbunici. Ioana şi Cecilia sunt două mămici care le pregătesc copiilor nişte clătite inedite, iar acum le-au adus şi la Târgul de Rusalii. Reţeta este una moştenită din străbuni, spun ele.

Târgul de Rusalii este deschis până pe cinci iunie la intrarea în Parcul Naţional.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt