Brexitul schimbă dramatic condiţiile în care studenţii români pot studia în Marea Britanie

Brexitul schimbă dramatic condiţiile în care studenţii români pot studia în Marea Britanie

Brexitul devine, de la 1 ianuarie 2021, o realitate. Perioada de tranziţie se încheie, iar Marea Britanie nu va mai aplica niciuna dintre regulile europene. Pentru tinerii din România, acest lucru înseamnă dublarea taxelor de studii la universităţile din Regat. În ultimii ani, Marea Britanie a fost destinaţia favorită a celor care au plecat să studieze în străinătate. 

Despărţirea Marii Britanii de Uniunea Europeană schimbă dramatic condiţiile în care tinerii români pot studia în Regat. Vor avea nevoie de mai mulţi bani şi de viză. Apoi, le va fi mai greu să-şi echivaleze diplomele.

„Nu mai este acel împrumut guvernamental, universităţile nu o să mai ajungă la suma aceea de 9.250 lire pe an, o să fie chiar mai scumpe, se implementează şi un sistem de vize, sunt costuri inclusiv legate de această viză, legate de o asistenţă medicală pentru migranţi. Absolvenţii care termină studiile în Marea Britanie începând cu 2021 îşi vor putea echivala diplomă de studii din UK în România mult mai greu”, spune Robert Stredie, de la Liga Studenţilor Români în Străinătate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt