Brancardierul de la Balș, reținut - Prima News

Brancardierul de la Balș, reținut

Brancardierul care a deconectat din greșeală o pacientă de la sursă de oxigen a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul urmează să fie prezentat în fața magistraților și este acuzat de ucidere din culpă.

Noaptea trecută brancardierul de la Spitalul Victor Babeș a fost reținut. Spune că regretă cele întâmplate și își roagă familia să îl aștepte acasă. Anchetatorii încă nu au stabilit exact care a fost motivul pentru care bărbatul a decis să o detubeze pe pacientă. Deocamdată se merge pe pista neglijenței și nu pe cea a unei fapte comise cu intenție. Realitatea rămâne însă aceeași. O femeie care avea încă șanse să supraviețuiască infecției cu SARS COV 2, a murit după ce a fost deconectată de la sursa de oxigen.

Oboseala acumulată în lunile lungi de pandemie i-au adus pe angajații din sistemul medical într-un punct critic,susțin psihologii care avertizează ca am mai putea asista la cazuri similare și în viitor.

Anchetatorii încearcă acum să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate în secția de terapie intensivă de la Victor Babeș. Între timp, așteaptă rezultatul necropsiei care va scoate cu siguranță la iveală noi detalii cu privire la cauzele decesului femeii internate.

Și managerul spitalului Victor Babeș a declanșat o anchetă în acest caz.Total
0
Shares
Total
0
Share