Braconierii bulgari, prinşi din nou la calcanul românesc

Braconierii bulgari, prinşi din nou la calcanul românesc

Calcanul românesc ar putea deveni doar o amintire frumoasă. Deşi România are o cotă anuală de 80 de tone din cele două mii care se găsesc în Marea Neagră, braconajul vecinilor bulgari muşcă şi din partea care ar reveni ţării noastre. Ultima acţiune a braconierilor bulgari a avut loc aseară în largul mării, când trei pescadoare bulgăreşti au fost interceptate de Garda de Coastă. Erau pline cu calcan şi cu rechin, capturaţi în zona economică a României.

A fost alerta de gradul zero in Marea Neagra. Cele trei pescadoare bulgaresti, care braconau in apele romanesti, au fost vazute pe radarele Garzii de Coasta si filmate cu camerele video de-nalta rezolutie. Operatorii radar au dirijat navele rapide direct la tinta, iar braconierii bulgari au fost interceptati in larg la 1oo km de statiunea Mamaia.

In aceasta perioada pescuitul de rechin este interzis. Mai mult decat atat, in cazul femelelor de rechin este interzisa retinerea lor la bord indiferent de perioada anului. Braconierii nu doar ca nu tin cont de aceste aspecte, insa folosesc şi plase interzise de lege. Nu este insa de mirare: kilogramul de rechin se vinde cu 2o de euro, iar uleiul extras din ficatul său costa cateva sute de euro litrul.

Pescadoarele bulgaresti împreună cu echipajele, uneltele de pescuit şi captura de peşte, au fost escortate în Portul Militar Constanţa. Cercetarile sunt continuate de catre procurorii constanteni.

foto: politiadefrontiera.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt