Botoşani: Programul de furnizare a apei a fost redus în mai multe localităţi din judeţ - Prima News

Botoşani: Programul de furnizare a apei a fost redus în mai multe localităţi din judeţ

Societatea Nova Apaserv SA limitează, începând de sâmbătă, programul de furnizare a apei în mai multe localităţi din judeţul Botoşani.

Potrivit unui comunicat transmis de companie, “din cauza creşterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare ale societăţii Nova Apaserv SA Botoşani se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora”.

Astfel, în perioada 11-30 iunie, Nova Apaserv a introdus un program zilnic de furnizare a apei în localităţile alimentate din râul Prut, respectiv Ungureni, Dângeni, Albeşti, Todireni, Truşeşti, Guranda, Băbiceni şi Broşteni.

În aceste condiţii, în zilele de luni şi marţi se va furniza apă potabilă către comunele Ungureni şi Dângeni, iar miercuri şi joi se va asigura apa comunelor Albeşti, Todireni şi localităţilor Guranda, Băbiceni şi Broşteni. Totodată, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică se va furniza apa potabilă în comuna Truşeşti.

Societatea furnizoare atrage atenţia că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creştere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare, ceea ce determină dificultăţi în asigurarea unui nivel minim în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share