Boris Johnson anunţă o revoluţie în gestionarea pandemiei: „Vom permite oamenilor să ia propriile decizii”. Experţii protestează

Boris Johnson anunţă o revoluţie în gestionarea pandemiei: „Vom permite oamenilor să ia propriile decizii”. Experţii protestează

Boris Johnson intenţionează să redeschidă economia Marii Britanii pe 19 iulie şi schimbă radical filosofia gestionării pandemiei. "Ne vom îndepărta de restricţiile legale şi vom permite oamenilor să ia propriile decizii în cunoştinţă de cauză cu privire la modul de gestionare a virusului", a declarat premierul britanic într-o declaraţie postată pe site-ul guvernului. Intenţia de a face acest lucru a stârnit nelinişte în rândul comunităţii ştiinţifice din Marea Britanie, inclusiv al oamenilor de ştiinţă care l-au consiliat pe premierul britanic până acum în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei de COVID-19.

Într-o declaraţie despre revenirea la normalitate, premierul Boris Johnson a transmis că data de 19 iulie este data la care se vor elimina restricţiile, însă o decizie finală va fi adoptată în 12 iulie. „Această pandemie este departe de a se fi încheiat şi cu siguranţă nu se va sfârşi până pe 19 iulie", a declarat prim-ministrul Johnson.

În ciuda uneia dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume, Marea Britanie se confruntă în prezent cu un nou val al pandemiei de COVID-19. Într-un astfel de context, premierul conservator Boris Johnson alege, mai degrabă decât să impună din nou restricţii, să trăiască cu virusul, în ceea ce este văzut drept primul caz de testare mondială a capacităţii vaccinurilor împotriva variantei Delta a SARS-CoV-2.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt