Bolnavi şi fără medicamente

Bolnavi şi fără medicamente

România strănută şi tuşeşte. Cazurile de viroză şi răceală din ultimele trei săptămâni au depăşit cu peste 20% media multianuală. Suntem în stare de alertă epidemică. Din farmacii lipsesc cu desăvârşire antiviralele. Există promisiuni că această criză nu va mai dura decât câteva zile. Oamenii care au dat de greu nu prea mai cred în minuni.

Iulia este una dintre sutele de răciţi care caută pastile. Se teme că în lipsa medicamentului va ajunge la spital, aşa cum a păţit de fetiţa ei, pe care abia a externat-o. Farmaciştii le dau speranţe celor bolnavi. Doar câteva zile ar mai dura criza de antivirale.

Situaţia este critică şi în ţară. În judeţul Olt, peste 1.000 oameni au ajuns la medic în ultima săptămână cu infecţii respiratorii, iar alţi 22 au fost confirmaţi cu gripă. Prin urmare, reprezentanţii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina au luat o serie de măsuri în ce ea ce priveşte vizitele aparţinătorilor.

Ministrul Sănătăţi a anunţat că în zilele viitoare va discuta cu producătorii şi distribuitorii de medicamente pentru a găsi soluţii. De luni, copiii se întorc în şcolu şi grădiniţe, unde vor fi supuşi unui triaj zilnic. Recomandarea ministerului sănătăţii este ca şi profesorii, şi elevii, să poarte măşti de protecţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt