Bolnav de Covid, ucis de nosocomiale - Prima News

Bolnav de Covid, ucis de nosocomiale

Familia deputatului PSD ucis de COVID în pandemie cere acum despăgubiri de la spitalul în care a fost tratat. Suma e impresionantă. Un milion de euro. Rudele victimei susțin că bărbatul a fost răpus nu de infecția cu SARS-COV-2 ci de nosocomialele din Spitalul Militar din Capitală.

Era noiembrie 2020 când parlamentarul Sebastian Radu s-a îmbolnăvit de COVID. Boala a evoluat galopant. De la Băzău a fost transferat la Spitalul Militar din București. Acolo a fost testat pentru bacterii multi-rezistente chiar la înternare, după cum susțin medicii. E un protocol intern valabil pentru toți pacienții care ajung în secții cu risc, precum chirurgia și ATI-ul.

Pe 27 noiembrie apar primele trei infecții nosocomiale. Germenii au fost rezistenți la antibiotice, iar starea de sănătate a bărbatului se agravează și mai mult. Pe 3 decembrie i s-au refăcut analizele, iar infecțiile încă se aflau în organism. Disperată, soția hotărăște să-l transfere într-un spital din Germania. Pe 6 decembrie acesta ajunge cu avionul în spitalul din Gottingen.

Ulteriror, familia a dat în judecată Spitalul Militar Central din București. Într-un proces aflat pe rol la Judecătoria Sectorului 1, soția bărbatului cere daune de un milion de euro și încă 40.000 de euro cheltuieli de spitalizare în Germania.

De cealaltă parte, reprezentanții spitalului militar susțin că fac tot posibilul să reducă numărul infecțiilor nosocomiale. De altfel, la Spitalul Militar Central există un program destinat prevenției infecțiilor intraspitalicești.

Media europeană de infectare intraspitalicească e de 7 la sută din totalul cazurilor internate, conform raportărilor. În România același indicator e de unu la sută.Total
0
Shares
Total
0
Share