Bogdan Aurescu, replică la atacul Ambasadei Rusiei: „Orice ameninţare la adresa României este o ameninţare la adresa NATO”

Bogdan Aurescu, replică la atacul Ambasadei Rusiei: „Orice ameninţare la adresa României este o ameninţare la adresa NATO”
Facebook

Ambasadorul rus de la Bucureşti a declarat că ţara noastră ar trebui să se îngrijoreze dacă ar fi implicată „într-un fel de aventură militară concepută de capetele fierbinţi” din sediul NATO.

Ambasadorul face referire la trupele militare ale României de pe teritoriul Ucrainei. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, răspunde spunând că „orice ameninţare la adresa României este o ameninţare la adresa NATO.” „Faptul că România face parte din această alianţă este o garanţie pentru securitatea României şi a cetăţenilor săi, fără niciun fel de dubiu, de aceea am şi spus că nu există niciun fel de pericol pentru România şi pentru cetăţenii ei în cursul acestei crize care a avut loc zilele trecute (mişcările de trupe ruse la graniţele Ucrainei - n.r.). Dar trebuie să fim foarte clari aici: orice ameninţare la adresa României este de fapt o ameninţare la adresa NATO şi luăm în serios aceste aspecte", a declarat ministrul Bogdan Aurescu duminică seară la Antena 3, potrivit Agerpres. Ministrul a făcut trimitere şi la mesajul

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt