Blue Monday, cea mai tristă zi din an

Blue Monday, cea mai tristă zi din an

Blue Monday, adică lunea tristă. Teoretic, 16 ianuarie este cea mai deprimantă zi a anului. Nu şi pentru români. Pentru prima dată în ultimul deceniu ţara noastră urcă în clasamentul mondial al fericirii. Suntem pe locul 28. Cei mai fericiţi oameni de pe pământ rămân şi în acest an finlandezii, iar pe locul doi danezii. Totuşi această zi este un bun prilej de a discuta o problemă reală: depresia ca boală a secolului.

Ziua de 16 ianuarie 2023 este dedicată în aproape toată lumea fenomenului de Blue Monday considerat de specialiştii drept cea mai tristă zi din an. Se spune că de Blue Monday oameni se simt mai trişti. Specialiştii cred că în această perioadă conştientizăm cu adevărat că sărbătorilor de iarnă s-a încheiat, vacanţa este departe, banii tot mai puţini şi ne aşteaptă un nou an de muncă.

Blue Monday pică mereu în a treia zi de luni din prima lună a anului. La polul opus, de Blue Monday românii par să fie tot mai fericiţi. Pentru prima dată în ultimii opt ani, România urcă în clasamentul mondial al fericirii. Suntem pe locul 28 din 146 în topul ţărilor cu cei mai fericiţi oameni din lume în 2022.

După doi ani de pandemie şi cu un război la graniţă se pare că am învăţat să ne bucurăm şi de lucrurile mici.

Potrivit clasamentului mai puţin fericiţi decât românii sunt spaniolii pe locul 29, italienii ocupă locul 31, sârbii sunt pe poziţia 43. Vecinii noştri bulgari sunt pe locul 85, iar Turcia spre coada clasamentului, locul 112. Pe ultimele locuri se află Botswana, Rwanda, Liban, Rusia şi Afganistan.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt