Blinken spune că nu Rusia este principalul rival al SUA, ci China: Este cea mai serioasă amenințare la actuala ordine internațională - Prima News

Blinken spune că nu Rusia este principalul rival al SUA, ci China: Este cea mai serioasă amenințare la actuala ordine internațională

Statele Unite se află într-o competiție dură cu China pentru obiectivul de a păstra ordinea mondială actuală, spune Antony Blinken, secretarul american de stat. Oficialul american a precizat că Statele Unite nu caută un conflict sau un nou război rece ci, dimpotrivă, își dorește evitarea acestora.

Blinken a spus că, în acest moment, China reprezintă „riscul cel mai serios de repunere în discuție a ordinii internaționale”. Astfel, diplomația americană repune China în centrul preocupărilor geopolitice ale Administrației Biden și Statelor Unite, după luni de zile în care subiectul numărul unu a fost invazia rusească a Ucrainei.

„China este singura ţară care are în acelaşi timp intenţia de a remodela ordinea internaţională şi din în ce mai mult mijloacele de a o face pe plan economic, diplomatic, militar şi tehnologic”, a afirmat secretarul de stat american.

Total
0
Shares
Total
0
Share