Blinken se va întâlni cu Lavrov vineri la Geneva

Blinken se va întâlni cu Lavrov vineri la Geneva

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov vineri la Geneva pentru a căuta să obţină o "ieşire diplomatică" din criza între Rusia şi Ucraina, a anunţat marţi o responsabilă a Departamentului de Stat american, citată de France Presse.

"Secretarul de stat este 150% implicat în căutarea unei ieşiri diplomatice şi chiar aceasta motivează" întâlnirea cu ministrul rus de externe, a spus această sursă sub acoperirea anonimatului.

"Aceasta este o oportunitate pentru Statele Unite de a-şi exprima principalele preocupări Rusiei şi de a vedea în ce măsură este posibil ca Rusia şi Statele Unite să găsească un teren comun", a adăugat responsabila citată.

Antony Blinken este aşteptat miercuri la Kiev într-un context exploziv, în timp ce Rusia a desfăşurat zeci de mii de soldaţi la graniţa cu Ucraina, notează AFP.

Secretarul de stat american se va duce apoi la Berlin pentru discuţii cu Marea Britanie, Franţa şi Germania cu privire la Ucraina, în timp ce occidentalii au avertizat Rusia că se va confrunta cu consecinţe grave în caz de invazie a teritoriului ucrainean.

Pe lângă sancţiunile economice, "vom furniza echipament defensiv suplimentar ucrainenilor" în cazul unei invazii, a precizat responsabila Departamentului de Stat.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt