Bistriţa-Năsăud: Peste 170 de elevi şi preşcolari sunt infectaţi cu SARS-CoV-2, potrivit Inspectoratului Şcolar

Bistriţa-Năsăud: Peste 170 de elevi şi preşcolari sunt infectaţi cu SARS-CoV-2, potrivit Inspectoratului Şcolar

Peste 170 de elevi şi preşcolari din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt confirmaţi cu COVID-19, potrivit datelor comunicate marţi, într-o conferinţă de presă, de către inspectorul şcolar general Aurelia Dan.

Numărul este cu circa 84% mai mare faţă de cel transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) în data de 14 ianuarie, în timp ce cazurile înregistrate în rândul personalului au crescut cu mai puţin de 13% în acelaşi interval de timp.

"Toate unităţile de învăţământ funcţionează în format fizic, având următoarele cazuri de infectări: 171 de elevi şi preşcolari infectaţi, 44 de infectări în rândul personalului didactic. Momentan, sunt 55 de clase, respectiv grupe în online. Menţionez că această situaţie este cea determinată de prevederile ordinului anterior. Potrivit noului ordin, o formaţiune intră în online doar dacă la nivelul ei se înregistrează trei cazuri de infectare, şi nu un caz, cum a fost anterior", a declarat şefa IŞJ Bistriţa-Năsăud.

În data de 14 ianuarie, Inspectoratul Şcolar a informat că numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în rândul copiilor era de 93, la care se adăugau 39 de cazuri în rândul personalului, în timp ce numărul de clase sau grupe cu activitatea în online era de 60. 

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt