Biserica vs Legile Educației - Prima News

Biserica vs Legile Educației

Noile legi ale Educației stârnesc nemulțumiri în rândul clericilor! Printr-o scrisoare trimisă ministrului Educației, Biserica Ortodoxă Română cere eliminarea definiției diversității sexuale din textul de lege și ștergerea imediată a sintagmei “orientare sexuală”. Reprezentanții BOR sunt de părere că acestea nu fac altceva decât să susțină, printre copii, posibilitatea de a-și schimba genul și consideră că promovarea diversității în școli este abuzivă.

Noua lege a Educației a intrat și sub lupa cultelor religioase din țară. Într-o adresă comună către ministerul Educației, Biserica Ortodoxă Română subliniază “o mare problemă” în textul noilor legi. Din document ar trebui să fie exclusă sintagma “orientare sexuală”, diversitatea să nu fie definită și profesorii să nu o promoveze.

Comunicat BOR:
“Obligația de a promova „diversitatea sexuală” în școală, de a li se prezenta copiilor ca „normalitate” posibilitatea aberantă de a-și schimba genul din masculin în feminin sau „neutru” (…)dar și prezentarea unor forme de sexualitate marginală ca „firești” este una total abuzivă și nocivă pentru formarea intelectuală și morală a unor tineri “

Articolul din Legile Educației la care face referire Biserica Ortodoxă sună așa:

“În unitățile de învățământ preuniversitar și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, precum și în cadrul activităților desfășurate în mediul online de unitățile de învățământ preuniversitar, sunt interzise discriminările pe criterii de vârstă, etnie, sex, origine socială, orientare politică sau religioasă, orientare sexuală sau alte tipuri de discriminare’.

Cele 13 culte religioase care au semnat scrisoarea au o problemă și cu ideologia de gen. Aceștia consideră că transgenderii sunt în antiteză cu logica și realitatea lumii.

Comunicat BOR:
” „Ideologia de gen” care descrie ca normalitate o deviație psiho-somatică numită „transgenderism” nu constituie miezul unei științe reale, ci este o artificială construcție ideatică, așa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea”

Și elevii sunt consternați de propunerea radicală a bisericii.

BOR solicită în adresa comună ca Religia să fie introdusă pe lista materiilor opționale la examenul maturității. Părinții nu sunt de acord.

Din 2019, ora de religie nu mai este obligatorie. Elevii care își doresc să se înscrie la curs o pot face la fiecare început de an. În țara noastră, puțin peste 70% dintre elevi frecventează orele de Religie.

Total
0
Shares
Total
0
Share