Biserica vs Legile Educaţiei

Biserica vs Legile Educaţiei

Noile legi ale Educaţiei stârnesc nemulţumiri în rândul clericilor! Printr-o scrisoare trimisă ministrului Educaţiei, Biserica Ortodoxă Română cere eliminarea definiţiei diversităţii sexuale din textul de lege şi ştergerea imediată a sintagmei "orientare sexuală". Reprezentanţii BOR sunt de părere că acestea nu fac altceva decât să susţină, printre copii, posibilitatea de a-şi schimba genul şi consideră că promovarea diversităţii în şcoli este abuzivă.

Noua lege a Educaţiei a intrat şi sub lupa cultelor religioase din ţară. Într-o adresă comună către ministerul Educaţiei, Biserica Ortodoxă Română subliniază "o mare problemă" în textul noilor legi. Din document ar trebui să fie exclusă sintagma "orientare sexuală", diversitatea să nu fie definită şi profesorii să nu o promoveze.

Comunicat BOR:
"Obligaţia de a promova „diversitatea sexuală” în şcoală, de a li se prezenta copiilor ca „normalitate” posibilitatea aberantă de a-şi schimba genul din masculin în feminin sau „neutru” (…)dar şi prezentarea unor forme de sexualitate marginală ca „fireşti” este una total abuzivă şi nocivă pentru formarea intelectuală şi morală a unor tineri "

Articolul din Legile Educaţiei la care face referire Biserica Ortodoxă sună aşa:

"În unităţile de învăţământ preuniversitar şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, precum şi în cadrul activităţilor desfăşurate în mediul online de unităţile de învăţământ preuniversitar, sunt interzise discriminările pe criterii de vârstă, etnie, sex, origine socială, orientare politică sau religioasă, orientare sexuală sau alte tipuri de discriminare'.

Cele 13 culte religioase care au semnat scrisoarea au o problemă şi cu ideologia de gen. Aceştia consideră că transgenderii sunt în antiteză cu logica şi realitatea lumii.

Comunicat BOR:
" „Ideologia de gen” care descrie ca normalitate o deviaţie psiho-somatică numită „transgenderism” nu constituie miezul unei ştiinţe reale, ci este o artificială construcţie ideatică, aşa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea"

Şi elevii sunt consternaţi de propunerea radicală a bisericii.

BOR solicită în adresa comună ca Religia să fie introdusă pe lista materiilor opţionale la examenul maturităţii. Părinţii nu sunt de acord.

Din 2019, ora de religie nu mai este obligatorie. Elevii care îşi doresc să se înscrie la curs o pot face la fiecare început de an. În ţara noastră, puţin peste 70% dintre elevi frecventează orele de Religie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt