Biserică mistuită de flăcări

Biserică mistuită de flăcări

O biserică veche şi un corp de chilii de la Mănăstirea Podu Coşnei din Suceava s-au făcut scrum după ce un incendiu devastator a cuprins lăcaşul de cult. Pompierii au ajuns cu 11 autospeciale de stingere şi au reuşit să mai salveze doar biserica mare a mănăstirii, casa stareţei şi câteva anexe.

Fumul negru şi dens care se vedea de la un kilometru depărare a dat alarma în localitatea Podu Coşnei. În complexul mănăstirii erau mai mulţi călugări care au ieşit într-un suflet în stradă. Când pompierii au ajuns la mănăstire, flăcările cuprinseseră mai bine de jumătate din biserica veche. Focul, care a pornit de la turlă, s-a extins şi a cuprins şi un corp de chilii aflat în apropiere. Din cele două construcţii n-a mai rămas nimic.

După două ore pompierii au reuşit să stingă flăcările şi să salveze celelalte anexe ale mănăstirii. Au ars în total 550 de metri pătraţi.

Autorităţile spun că incendiul a fost declanşat de un conductor electric defect. Atât biserica mistuită de flăcări, cât şi corpul de chilii au fost construite în 2006. Focul nu a afectat biserica mănăstirii, casa stareţei şi celelalte anexe din curtea lăcăaşului de cult.

foto: suceavalive.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt