BioNTech anunţă rezultate trimestriale solide, dar estimează un declin anual al vânzărilor de vaccinuri

BioNTech anunţă rezultate trimestriale solide, dar estimează un declin anual al vânzărilor de vaccinuri

Compania farmaceutică germană BioNTech, care dezvoltă împreună cu producătorul american de medicamente Pfizer Inc vaccinul COVID-19, a anunţat luni rezultate trimestriale solide, după ce pandemia a stimulat cererea, dar a reconfirmat previziunile privind un declin anual al vânzărilor de vaccinuri, transmite Reuters.

În primul trimestru din 2022, veniturile BioNTech au fost mai mult decât triple, ajungând la 6,37 miliarde de euro, în timp ce profitul net a urcat la 3,70 miliarde de euro.

"Ca rezultat al creşterii comenzilor plasate la finalul lui 2021, în urma extinderii variantei Omicron, am început anul 2022 cu rezultate solide, fiind bine poziţionaţi pentru a ne îndeplini obiectivele financiare anual", a afirmat directorul financiar Jens Holstein.

În 2022, BioNTech se aşteaptă la vânzări de vaccinuri între 13 şi 17 miliarde de euro, în scădere faţă de 19 miliarde de euro anul trecut.

Estimările BioNTech, cu sediul în Mainz, lângă Frankfurt, se bazează pe comenzile firmelor, care s-au menţinut la aproximativ 2,4 miliarde de doze, sub nivelul de 2,6 miliarde de doze livrate în 2021.

Rivala Moderna se aşteaptă la vânzări de vaccinuri mai ridicate în semestrul doi din 2022 faţă de precedentele şase luni,

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt