Biden, discuţie telefonică cu Putin

Biden, discuţie telefonică cu Putin

Discuţia telefonică dintre Preşedintele SUA şi liderul de la Kremlin nu pare să fi calmat tensiunile cu privire la
Ucraina. SUA ameninţă Rusia cu sancţiuni grave, iar Kremlinul se plânge că SUA nu au reusit să abordeze
principalele preocupări de securitate ale Federaţiei. În tot acest timp, Ucraina, ţara pentru care o lume întreagă este îngrijorată în acest moment, anunţă că este mai pregătită ca niciodată pentru un posibil atac.

Şeful statului Major al Armatei Ucrainene a trasnmis un mesaj dur ruşilor în cazul în care va avea loc o invazie.

”Sunt gata să primesc inamicii, nu cu flori, ci cu rachete Stinger, rachete Javelin şi anti -rachete de tanc NLAW. Bun venit în Iad!" a fost mesajul oficialului ucrainean. În contextul în care mai multe surse au anunţat că un posibil atac ar putea avea loc pe 16 februarie, preşedintele Zelensky a cerut aliaţilor săi să transmită informaţii despre acestă presupusă invazie , mai ales că astfel de informaţii crează panică..

SUA continuă să lanseze avertismente despre posibilitatea tot mai cresută a unui atac. În cadrul discuţiei telefonice avute cu liderul de la Kremlin, Preşedintele Joe Biden i-a transmis acestuia, din nou, că Federaţia vor fi repercusiuni .

” Preşedintele Biden a discutat astăzi cu Preşedintele Vladimir Putin şi a reiterat faptul că, în cazul unei invazii
asupra Ucrainei, SUA şi aliaţii ar impune costuri rapide şi severe pentru Rusia. Preşedintele Biden l-a îndemnat pe
Preşedintele Putin să se implice în de-escaladare şi diplomaţie. ” s-a arătat în comunicatul oficial al SUA. În cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul de Externe al Japoniei şi în urma unei discuţii telefonice avute cu ministrul de externe al Federaţiei Ruse, secretarul de stat al sua a precizat că uşa diplomaţiei rămâne deschisă.

De cealaltă parte însă, preşedintele Rusiei acuză ţările NATO că trimit armament în Ucraina şi se plânge de faptul că nu a primit un mesaj substanţial la cererile sale trimise în scris.

"Vladimir Putin a atras din nou atenţia asupra lipsei unui răspuns substanţial din partea Statelor Unite şi a NATO la iniţiativele bine-cunoscute ale Rusiei. De asemenea, a fost subliniată lipsa de voinţă a principalelor ţări occidentale de a împinge autorităţile de la Kiev să pună în aplicare acordurile de la Minsk"

În contextul actualelor tensiuni, minsitrul de Externe al României, Bogdan Aurescu a discutat telefonic cu ministrul
de externe al Canadei despre situaţia tensionată din regiunea Mării Negre şi a mulţumit Canadei pentur implicarea în reasigurarea aliaţilor estici.

După ce România o anunţat retragerea diplomaţilor din Kiev, şi Australia a făcut acelaşi lucru. Guvernul australian a anunţat şi închiderea temporară a ambasadei. Tot în acest context, preşedintele Braziliei a anunţat că va merge în Rusia pentru a discuta cu Vladimir Putin. Deşi Washingtonul ar fi făcut presiuni ca acesta să îşi anuleze vizita, Bolsonaro a confirmat invitataţia Kremlinului de a discuta promovarea relaţiilor comerciale bilaterale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt