Bebeluşul din Suceava, mort la botez, s-a înecat

Bebeluşul din Suceava, mort la botez, s-a înecat

Răsturnare de situaţie în cazul bebeluşului din Suceava care a murit, acum doi ani, după ce a fost scufundat în apă la botez. Medicii legişti de la Institutul Mina Minovici au terminat expertiza şi au stabilit că cel mic s-a înecat. Părinţii sunt cei care au cerut această expertiză, nemulţumiţi de concluziile iniţiale, conform cărora băieţelul ar fi murit de bronho-pneumonie. Pe tot timpul anchetei, preotul care a oficiat slujba a continuat să slujească, iar părinţii fac acuzaţii grave.

La aproape doi ani de la moartea micuţului, părinţii îşi caută în continuare dreptatea, iar rezultatele expertizei IML făcute de medicii de la Mina Minovici par să facă lumină în acest caz.

Conform raportului întocmit de IML Bucureşti, bebeluşul ar fi înghiţit o cantitate între 50 şi 100 ml de apă ceea ce ar fi dus la complicaţii care au dus la deces. În urma raportului, părinţii micuţului îi acuză acum pe medicii suceveni.   

Deşi noul raport arată o altă cauză a morţii, avocatul preotului spune că va contesta noua expertiză. Rezultatul expertizei dat de IML Bucureşti nu va schimba deocamdată raporturile dintre Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi preotul care a oficiat botezul.

Părinţii bebeluşului mort vor continua să-şi caute dreptatea, chiar dacă preotul va contesta raportul IML întocmit la Mina Minovici.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt