Bebeluş bolnav, părinţii şi medicii se acuză reciproc

Bebeluş bolnav, părinţii şi medicii se acuză reciproc

Sunt acuzaţii la Spitalul Judeţean Craiova! Un tată spune că bebeluşul lui e acum în stare gravă, hrănit doar prin perfuzii, în urma unei probleme pe care medicii ar fi neglijat-o. Bărbatul a depus plângere la Parchet şi vrea o expertiză care să arate dacă bebeluşul s-a născut cu problema sau dacă a dobândit-o în spital. În replică, reprezentanţii unităţii medicale acuză părinţii că nu s-ar fi ocupat cum trebuie de bebeluş şi că tatăl ar fi insultat şi ameninţat personalul.

Mihai are şapte luni şi a venit pe lume prematur, cu Sindromul Down. La trei săptămâni de la naştere a fost externat, dar a ajuns înapoi la Spitalul Judeţean Craiova cu dificultăţi de respiraţie. Diagnosticul principal a fost penumonie. Au urmat şi alte internări, iar copilul este acum la un spital din Bucureşti. În stare gravă, hrănit prin perfuzii şi cu două infecţii care trebuie tratate, spune tatăl. Omul acuză medicii din Craiova de neglijenţă.

Fistula traheo-esofagiană înseamnă o comunicare anormală între esofag şi trahee. În urma acestei afecţiuni, mâncarea şi saliva pot pătrunde în căile respiratorii şi provoca probleme respiratorii şi infecţii pulmonare. Omul crede că dacă problema ar fi fost descoperită la timp, bebeluşul ar fi putut fi operat. Acum soluţia este o gastrostomă. Tatăl a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Reprezentanţii spitalului din Craiova au o altă variantă. Spun că starea lui a fost gravă de la naştere, când a avut nevoie chiar de resuscitare. Medicii susţin că părinţii sunt cei care l-au neglijat. A fost sesizată inclusiv Protecţia Copilului.

Fistula traheo-esofagiană este o afecţiune cu care bebeluşul se poate naşte sau pe care o poate dobândi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt