Bătuți de profesoară în excursie - Prima News

Bătuți de profesoară în excursie

O excursie la final de an școlar s-a transformat într-un coșmar pentru 8 elevi ai unui liceu din Botoșani! Acestia au
fost bătuți de dirigintă, spun ei, pentru că făceau gălăgie în hotelul în care erau cazați. Părinții au depus plângere la poliția iar conducerea școlii a deschis o anchetă.

Ceea ce trebuia să fie bucuria finalizării ciclului gimnazial s-a transformat într-un coșmar pentru absolvenții clasei a opta de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani. În timp ce se aflau în excursie la Brașov, după susținerea evaluării naționale, diriginta lor a hotărât să îi ia la pumni și palme pentru că făceau gălăgie în timpul nopții. Părinții acestora sunt, acum, revoltați și au depus plângeri la Inspectoratul Școlar.

Deși copiii au decis să înlocuiască banchetul cu un sejur de câteva zile în inima țării, vacanța lor s-a terminat,
însă, numai după o zi. Un turist din hotelul în care erau cazați a sunat la administratorul locației în timpul nopții și a reclamat zgomote pe holurile din hotel. Profesoara îi acuză acum pe elevi că ar fi consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care au avut acest comportament.

În urma cercetărilor, s-a aflat că opt din cei 24 de copii din clasă au fost agresați fizic de diriginta lor. Urmează acum o anchetă în cadrul colegiului la care au absolvit elevii. Pedepsele pe care le riscă profesoara sunt, însă, minime.

Pe fir a intrat și Poliția după ce agenții botoșăneni s-au autosesizat. Diriginta celor opt copii este acum acuzată de lovire și alte violențe și ar putea primi și o amendă. În urma cercetărilor s-a stabilit că excursia a fost organizată
fără știrea conducerii unității de învățământ sau a inspectoratului.Total
0
Shares
Total
0
Share