Bătaie de joc pe bani publici la Constanţa

Bătaie de joc pe bani publici la Constanţa

Bătaie de joc pe bani publici! Constănţenii aşteaptă de doi ani refacerea unei străzi din centrul oraşului. Strada Ştefan cel Mare, cea mai lungă pietonală din oraş, arată precum un şantier cu kilometri întregi acoperiţi de noroi, pietre de toate dimensiunile şi capace de canalizare aflate la tot pasul. Nu lucrează niciun muncitor şi nimeni nu ştie de ce.

În vara anului trecut, Primăria Constanţa anunţa că începe lucrările la proiectul de reabilitare a străzii Ştefan cel Mare, o stradă din inima oraşului ce ar fi trebuit să devină pietonală.. În aprilie anul acesta, proiectul trebuia finalizat. Doar că lucrurile nu au mers conform contractului.

Mai întâi, antreprenorul a amânat finalizarea lucrărilor pentru data de 3o iunie 2o23 şi a dat vina pe compania de apă, care trebuia să termine de înlocuit ţevile de sub stradă înainte de a se monta pavajul. Regia de Apa a finalizat intervenţiile de multă vreme, dar pe stradă nu au continuat lucrările de reabilitare. Oamenii care lucrează în apropiere dar şi cei care locuiesc in centrul oraşului spun că şi-au pierdut complet speranţa.

Reabilitarea străzii Ştefan cel Mare s-a lungit de la un an la trei ani, timp în care oamenii din zonă sunt exasperaţi, locatarii inoata in noroi, iar magazinele de incaltaminte, vestite pe artera pietonala, sunt in pragul falimentului.

Proiectul urbanistic de reabilitare pietonală prevede şi amenajarea de fântâni arteziene, mobilier inteligent si iluminat public modernizat. Excavatorul galben lăsat în mijlocul noroiului este un simbol al nepăsării, dar şi al neputinţei administraţiei locale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt