Bătaie de joc pe bani publici la Constanța - Prima News

Bătaie de joc pe bani publici la Constanța

Bătaie de joc pe bani publici! Constănțenii așteaptă de doi ani refacerea unei străzi din centrul orașului. Strada Ștefan cel Mare, cea mai lungă pietonală din oraș, arată precum un șantier cu kilometri întregi acoperiți de noroi, pietre de toate dimensiunile și capace de canalizare aflate la tot pasul. Nu lucrează niciun muncitor și nimeni nu știe de ce.

În vara anului trecut, Primăria Constanța anunța că începe lucrările la proiectul de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare, o stradă din inima orașului ce ar fi trebuit să devină pietonală.. În aprilie anul acesta, proiectul trebuia finalizat. Doar că lucrurile nu au mers conform contractului.

Mai întâi, antreprenorul a amânat finalizarea lucrărilor pentru data de 3o iunie 2o23 și a dat vina pe compania de apă, care trebuia să termine de înlocuit țevile de sub stradă înainte de a se monta pavajul. Regia de Apa a finalizat intervențiile de multă vreme, dar pe stradă nu au continuat lucrările de reabilitare. Oamenii care lucrează în apropiere dar și cei care locuiesc in centrul orașului spun că și-au pierdut complet speranța.

Reabilitarea străzii Ștefan cel Mare s-a lungit de la un an la trei ani, timp în care oamenii din zonă sunt exasperați, locatarii inoata in noroi, iar magazinele de incaltaminte, vestite pe artera pietonala, sunt in pragul falimentului.

Proiectul urbanistic de reabilitare pietonală prevede și amenajarea de fântâni arteziene, mobilier inteligent si iluminat public modernizat. Excavatorul galben lăsat în mijlocul noroiului este un simbol al nepăsării, dar și al neputinței administrației locale.

Total
0
Shares
Total
0
Share