Bătaia nu e ruptă din Rai - Prima News

Bătaia nu e ruptă din Rai

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. În România, una din patru femei a fost agresată fizic sau sexual de către partener. Mai mult, numai în primele șase luni din acest an, 19 fete sau femei au fost ucise de un membru al familiei.

Bătute și umilite de parteneri sau de cei pe care și-au făcut curaj să îi părăsească. Este realitatea în care trăiesc multe femei din România. Săptămâna aceasta, la Pitești, o tânără însărcinată în două luni a fost luată la bătaie și amenințată de fostul iubit. S-a întâmplat la locul ei de muncă, un coafor. O colegă care a încercat să o apere a fost și ea lovită.

La Iași, autoritățile împreună cu mai multe ONG uri lucreză în rețea pentru a ajuta victimele violenței domestice. Un ong oferă calendare, pe interiorul cărora este notat și un număr de telefon la care femeile pot suna pentru ajutor.

Pentru părinții victimelor, misiunea poate fi dificilă. Agreosorii le manipulează psihologic pe femei și le fac să creadă că ceea ce li se întâmplă este normal. În centrele pentru victime, femeile pot locui chiar și un an și sunt sprijinite să își găsească un loc de muncă.

ONG-ul World Vision România a lansat un proiect prin care adolescentele din mediul rural învață să se apere de violență.

Total
0
Shares
Total
1
Share