Bani de la stat pentru îngrijiri fictive

Bani de la stat pentru îngrijiri fictive

Situaţii care sfideaza logica şi bunul simţ au fost scoase la iveală în judeţul Galaţi! Firme specializate în îngrijirea la
domiciliu luau bani pe servicii imposibil de realizat. Cum ar fi sosirea într-un minut la un bolnav aflat o o distanţă de 70 kilometri. Sau îngrijirea simultană a trei pacienţi aflaţi în locaţii diferite. Deşi în fapt ofereau serivicii fictive, firmele încasau banii de la CNAS.

Frauda a ieşit la iveală în urma controalelor Casei Judeţetene de Asigurări de Sănătate Galaţi. Până acum, inspectorii au verificat patru firme din judeţ specializate pe îngrijirea la domiciliu.Nereguli au găsit la toate.

Un alt asistent a raportat că se afla la trei pacienţi în acelaşi timp. Pentru toate aceste servicii, fictive, societăţile încasau bani de la Casa de Asigurări de Sănătate. În total, au fost date amenzi de aproape 100.000 de lei. Iar
una dintre firme s-a ales cu suspendarea contractului, deoarece programul de lucru al unui medic se suprapunea cu orele lucrate de acesta la alţi angajatori.

Oamenilor din Galaţi li se pare revoltătoare situaţia, dar nu îi mai miră nimic.

Serviciile de îngrijiri la domiciliu sunt oferite de firme private aflate în contract cu casele de asigurări de sănătate şi se adresează persoanelor cu afecţiuni acute sau cronice, care nu se pot deplasa la medic. După neregulile descoperite, conducerea CJAS Galaţi a sesizat inclusiv poliţia şi ANAF-ul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt