Banca Mondială vrea să deblocheze 170 de miliarde de dolari în răspuns la "crizele multiple" din lume

Banca Mondială vrea să deblocheze 170 de miliarde de dolari în răspuns la "crizele multiple" din lume

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a anunţat luni că pregăteşte un pachet de ajutoare în valoare de 170 de miliarde de dolari pe o perioadă de 15 luni pentru a ajuta ţările să facă faţă crizelor multiple, inclusiv cea alimentară şi umanitară provocată de războiul din Ucraina, informează AFP.

"Pregătim un răspuns continuu, date fiind crizele multiple" din lume, a declarat Malpass presei la lansarea reuniunilor de primăvară ale FMI şi Băncii Mondiale.

Preşedintele Băncii Mondiale a evocat în special insecuritatea alimentară şi criza refugiaţilor legate de războiul din Ucraina.

Milioane de oameni, mai ales femei şi copii, au fugit din Ucraina pentru a scăpa de atacurile forţelor ruse, aminteşte France Presse.

"Pe parcursul următoarelor săptămâni intenţionez să discut cu consiliul nostru de administraţie un nou pachet de circa 170 de miliarde de dolari pe o perioadă de 15 luni pentru a acoperi perioada aprilie 2022 - iunie 2023", a precizat Malpass.

Obiectivul este de a "angaja circa 50 de miliarde de dolari din această sumă în cursul următoarelor trei luni", a menţionat el.

Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale a aprobat în 2020, în mod similar, deblocarea a 157 de miliarde de dolari pentru a răspunde crizei provocate de pandemie, a amintit David Malpass.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt