Bahmut, ţinta atacurilor ruse

Bahmut, ţinta atacurilor ruse

Ucraina este în alertă! Alarme de raid aerian s-au auzit astăzi în toată ţara, iar bombardamentele ruşilor sunt concentrate în zonele de est. Bahmut, oraş aflat sub asediu, este epicentrul celor mai grele lupte din aceste zile. Secretarul general al NATO le cere aliaţilor şi partenerilor reuniţi la Bruxelles să întărească ajutorul pentru Ucraina în contextul în care Kremlinul aruncă în luptă sute de mii de soldaţi!

Ruşii atacă haotic, în încercarea de a cuceri Bahmutul. Puţinii locuitori rămaşi au fost sfătuiţi să părăsească de urgenţă localitatea. Ucrainenii susţin că 700 de militari ruşi au fost ucişi în Bahmut şi împrejurimi doar în ultimele 24 de ore.

Între timp, miniştrii Apărării din ţările aliate se întâlnesc la Bruxelles pentru a discuta despre ajutorul acordat Ucrainei. Ţara speră să obţină mai multe arme, şi mai ales, mai multe avioane de vânătoare pentru a face faţă noii ofensive a ruşilor. Rusia, însă a declarat că implicarea NATO în conflict poate duce la escaladarea acestuia.

De la începutul războiului, Rusia ar fi pierdut peste 139 de mii de militari, şi peste 3 mii de tancuri. În ciuda acestor pierderi extrem de mari, ruşii pun la punct o ofensivă fără precedent, cel puţin aşa avertizează NATO şi serviciile de securitate de la Kiev.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt