Avionul, soluţia celor fără timp

Avionul, soluţia celor fără timp

În România sunt peste 1200 de piloţi cu brevet şi peste 370 de aeronave ultrauşoare înregistrate. Din păcate mulţi uită de regulile care trebuie respectate şi astfel apar accidentele. Numai anul acesta, şase oameni au murit în accidente cu avioane ultra-uşoare. Trei dintre ei, în ultima lună. Colegul nostru, Daniel Osmanovici, a încercat să afle mai multe despre regulile pe care trebuie să le respecte cei care au astfel de aeronave.

Avionul nu este un moft, nu este scump şi nu este ceva ce îşi permit doar bogaţii. Avionul este un mijloc de transport eficient care ajută atunci când timpul este esenţial. Un drum de şase ore spre Iaşi, de exemplu, poate fi parcurs în doar două ore şi jumătate cu un avion ultra uşor.

Şcoala de pilotaj te învaţă să pilotezi, dar te transformă mult mai profund, iar cei ce urmează un astfel de curs ajung să privească viaţa diferit.

Costurile pentru obţinerea unei licenţe de zbor nu sunt mari, mai ales dacă ne raportăm la beneficiile ulterioare. Dovadă este şi faptul că în ultimii 3 ani numărul celor care devin piloţi s-a dublat, iar numărul avioanelor ultrauşoare a crescut cu 50% faţă de 2019. Mulţi dintre proprietarii de avioane descoperă că astfel câştigă nu doar timp ci şi bani pentru că de multe ori un drum până la Cluj, Oradea, Timişoara sau Iaşi ajunge să te coste mai puţin decât un drum cu maşina.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt