Avem baze sportive dar le lăsăm în paragină

Avem baze sportive dar le lăsăm în paragină

Imaginile nepăsării vin de la Constanţa! În timp ce copiii şi tinerii nu au unde să descopere sportul şi să se antreneze, trei baze sportive din oraşul de la malul mării zac în mizerie, pline de bălării şi cu terenurile distruse. Se-ntâmplă astfel pentru că nicio instituţie nu vrea să dea bani ca să le îngrijească şi să le redeschidă.

Complexul sportiv „Badea Cârţan” cuprinde un teren cu o suprafaţă de 4o de mii de metri patrati, inclusiv un teren de rugby. Ultima lui zi de functionare a fost in urma cu 3o de ani. Periodic, autorităţile mai organizează câte o acţiune de salubrizare în complex, însă terenurile continuă să se degradeze.

Acelaşi dezastru este şi la un alt Complex Sportiv - „Triunghi”. Acesta are teren, sală de lupte si alte cateva
cladiri, intinse pe o suprafata uriasa. Imediat dupa Revolutie a intrat in paragina, iar zona a fost transformată într-o groapă de gunoi, unde sunt aciuate persoane fără adăpost.

Ambele complexuri apartin Ministerului Tineretului si Sportului, care tine cu dintii de ele.

Al treilea complex sportiv al Constantei e „Hidrotehnica”, aflat acum în administrarea Universităţii Maritime Constanţa. Facultatea a facut tot ce-a putut cu terenul dar sala de sport trebuie refacuta aproape din temelii cu bani guvernamentali. Prima incercare de finantare a fost respinsa de Guvern.

In ultimii cinci ani, municipalitatea Constantei a tot încercat sa ia bazele sportive, însă nicio incercare nu s-a concretizat. Ministerul tine cu dintii de ele, desi sunt in paragina

Singura solutie de a revigora viata sportiva a Constantei sunt banii europeni din Programul de Redresare si Rezilienta. Dar trebuie scrise proiecte si aprobate de finantatori, iar asta este cu bataie lunga.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt