Avem aproximativ 9.500 de pensii speciale, unde pensia medie este de 9.600 de lei! Raluca Turcan vine la Insider Politic, mâine de la 11:00, la Prima TV.

Avem aproximativ 9.500 de pensii speciale, unde pensia medie este de 9.600 de lei! Raluca Turcan vine la Insider Politic, mâine de la 11:00, la Prima TV.

Duminică, de la ora 11.00, la Prima TV, Raluca Turcan vine la Insider Politic pentru a răspunde întrebărilor jurnalistului Sebastian Zachmann. Ministrul Muncii din Guvernul Cîţu va discuta despre reformele promise şi nu se vor ocoli întrebările legate de pensii, despre salariile bugetarilor şi mai ales despre sporurile acestora.

Sebastian Zaichmann : Cum s-a ajuns în situaţia ca angajaţii la stat să primească celebrele sporuri de calculator sau de praf?

Raluca Turcan: Exceptia a ajuns să devină regulă. Am ajuns ca prin lobby făcut în Parlament, diferite categorii profesionale să apară cu excepţii de la regula stabilită pentru toţi bugetarii. Ponderea cheltuielilor statului este peste media europeană. Facem o analiza temeinica a acestor sporuri şi nu intrăm populist în subiect. Pentru o bună parte a angajaţilor din sistemul bugetar, sporurile au ajuns să fie completări la salariu. Mai bine creştem salariile de bază deât să avem tot felul de sporuri care nu îşi au rostul.

Sebastian Zaichmann: Câte sporuri aveţi?


Raluca Turcan: Eu, ca ministru, nu am niciun spor. Demnitarii nu au sporuri.

Sebastian Zaichmann: În subordinea dumneavoastră sunt angajaţi care au diverse sporuri?

Raluca Turcan: Sunt sporuri care se dau pentru condiţii vătămătoare.

Sebastian Zaichmann: Pregăteşte Guvernul majorarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi şi femei?


Raluca Turcan: Răspunsul este nu. Vârsta de pensionare rămane 65 de ani. Avem aproximativ 9.500 de pensii speciale, unde pensia medie este de 9.600 de lei, în timp ce pensia medie pentru 4,9 milioane de pensionari este aproximativ 1.500 de lei şi 2,7 milioane de pensionari au pensiile sub 1.500 lei. E o inechitate crasă pe care nu poţi să o laşi neatinsă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt