Autostrada Soarelui va ajunge la Mangalia

Autostrada Soarelui va ajunge la Mangalia

Autostrada care va duce românii mai repede spre sudul litoralului se va numi "Alternativa Techirghiol" si va avea 3o de km. Este dorită de mulţi ani atât de turişti cât şi de localnici. Şi unii şi ceilalţi petrec extrem de mult timp în trafic atunci când vor să ajungă din nordul în sudul litoralului.

Traseul stabilit acum, după mulţi ani de tergiversări, vine în urma unui contract tehnic semnat din iulie 2019, pentru 5,37 milioane de lei. Studiul de Fezabilitate propriu-zis a început în februarie 2020 si a întârziat doi ani pentru că a fost mutat la Bucuresti. Conform acestuia traseul noii autostrăzi va presupune şi un drum de legătură de circa 4 kilometri cu zona Eforie Nord.

Noua şosea de mare viteză, care va rezolva problema timpului pierdut în trafic, va avea o lungime de 28,83 km şi va avea o valoare de execuţie estimată la circa 2,5 miliarde de lei. Banii vin de la Uniunea Europeană.

Noua bucată de autostradă va avea 4 noduri rutiere, mai multe spaţii de servicii dar şi un Centru de Întreţinere şi Control. Cele mai impozante construcţii vor fi executate în zona Cumpăna, dar cei care vor beneficia cu adevărat vor fi locuitorii din Techirghiol, a cărui centura ocolitoare era sufocată în fiecare sezon estival.

Un dezavantaj al acestor lucrări rutiere masive este că va exista mult spaţiu „mort”, cu alte cuvinte mult teren scos din circuitul agricol. Intenţia autorităţiulor este de a planta perdele forestiere, de a construi parcuri fotovoltaice sau alte infrastructuri conexe care să valorifice spaţiul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt