Autostradă în service! Un segment din A10, închis încă două luni - Prima News

Autostradă în service! Un segment din A10, închis încă două luni

Porțiunea autostrăzii A10 Sebeș-Turda care s-a surpat și a fost închisă la 1 februarie, pentru 30 de zile, nu va fi reparată la timp. Constructorul a solicitat o prelungire cu încă 60 de zile a termenului de remediere. Motivul – o acumulare de apă în sol, care a apărut într-un mod neașteptat.

La doar doi ani după ce a fost inaugurat lotul doi al autostradei Sebeș-Turda, o parte din acesta a luat-o la vale. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunța la sfârșitul lunii ianuarie că segmentul va fi remediat în 30 de zile, pe banii constructorului. La 25 de zile de când traficul a fost închis, situația din teren arată complet diferit, și la fel va rămâne încă două luni.

Potrivit companiei de drumuri, expertiza constructorului italian a arătat o acumulare de apă în sol. Motiv pentru care compania a mai cerut un răgaz de două luni până să redeschidă drumul. Momentan, traficul este deviat prin DN 1, între breteaua 3 și breteaua 4 a autostrăzii.

Tronsonul de autostradă unde a avut loc alunecarea de teren a fost inaugurat în 2020, după ce a acumulat întârzieri totale de 4 ani. La momentul respectiv, inaugurarea a fost făcută pe repede înainte, chiar înainte de alegerile parlamentare, de Lucian Bode, pe atunci ministru al transporturilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share