Autorităţile din Shanghai decid o uşoară relaxare a unora dintre restricţii

 Autorităţile din Shanghai decid o uşoară relaxare a unora dintre restricţii

Autorităţile din oraşul chinez Shanghai, plasat în lockdown total de la începutul acestei luni, au anunţat miercuri o uşoară relaxare a restricţiilor anti-COVID-19, care perturbă fluxurile de aprovizionare şi afectează grav economia Chinei, informează AFP.

Locuitorii din capitala economică a Chinei par tot mai exasperaţi de dificultăţile privind accesul la hrană şi de izolarea forţată a persoanelor pozitive în centre de carantină, în care condiţiile de confort şi de igienă sunt uneori precare.

Companiile multinaţionale din Shanghai sunt îngrijorate din cauza consecinţelor generate asupra lanţurilor de aprovizionare de acest lockdown, care ar fi trebuit să dureze iniţial doar patru zile. Numeroase companii din acest oraş şi-au oprit producţia.

Cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai sunt vizaţi, în principiu, de o izolare strictă la domiciliu. Însă, de săptămâna trecută, o uşoară relaxare a restricţiilor este permisă, a anunţat miercuri Primăria locală.

Peste 12 milioane de persoane pot astfel să iasă din locuinţele lor, însă trebuie să rămână în perimetrul lor de domiciliu sau în cartierul lor, au precizat reprezentanţii Primăriei.

Gradul de mobilitate rămâne condiţionat de voluntarii Partidului Comunist Chinez, care aplică, uneori cu mult zel, măsurile anti-COVID-19.

Autorităţile locale rămân prudente în faţa creşterii numărului de decese asociate COVID-19, raportate în special la vârstnici, care sunt mai vulnerabili şi mai puţin vaccinaţi împotriva noului coronavirus.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt