Autorităţile din Osaka au solicitat oficial anularea trecerii ştafetei flăcării olimpice prin oraş

Autorităţile din Osaka au solicitat oficial anularea trecerii ştafetei flăcării olimpice prin oraş

Autorităţile din Osaka au solicitat în mod oficial anularea trecerii ştafetei flăcării olimpice prin oraşul situat în vestul Japoniei, ca urmare a creşterii cazurilor de infectare cu Covid-19 din regiune, a anunţat un responsabil al comitetului de organizare Tokyo-2020, citat de Reuters.

Ştafeta, care trebuia să ajungă la Osaka la jumătatea acestei luni, este considerată primul test major al capacităţii responsabililor Jocurilor de a organiza un mare eveniment în condiţiile restricţiilor stricte impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus. Circa 10.000 de alergători participă la această ştafetă, care urmează să traverseze cele 47 de prefecturi ale Japoniei.

Metropola din vestul Japoniei se confruntă cu un vârf al cazurilor de coronavirus, iar guvernatorul prefecturii Osaka a solicitat anularea etapei programate în acest oraş.

Responsabilii comitetului de organizare Tokyo-2020 au declarat la sfârşitul săptămânii trecute că aşteaptă o decizie rapidă în privinţa ştafetei olimpice.

Organizatorii au cerut ca spectatorii prezenţi pe marginea traseului flăcării olimpice să poarte măşti, să respecte distanţarea socială şi să nu-i încurajeze pe alergători cu voce tare, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt