Australia şi Olanda lansează o nouă procedură legală împotriva Rusiei pentru doborârea cursei MH17, în 2014

Australia şi Olanda lansează o nouă procedură legală împotriva Rusiei pentru doborârea cursei MH17, în 2014

Australia a anunţat luni că a lansat o procedură legală comună împotriva Rusiei pe lângă Organizaţia internaţională a aviaţiei civile (ICAO, ţinând de ONU) în legătură cu doborârea cursei MH17 a companiei Malaysia Airlines, acum opt ani, informează Reuters.

Rusia se face responsabilă, conform legislaţiei internaţionale, de doborârea acelei aeronave, iar acţiunea iniţiată în Consiliul ICAO reprezintă încă un pas în lupta pentru a li se face dreptate celor 298 de victime, între care 38 de australieni, au afirmat premierul australian Scott Morrison şi ministrul de externe Marise Payne, într-un comunicat difuzat luni.

Doborârea avionului a fost o încălcare clară a convenţiei vizând protejarea de tiruri a aeronavelor civile, subliniază Australia.

Consiliul de Securitate al ONU a fost informat în legătură cu acest demers, a menţionat la rândul său guvernul olandez.

Ministrul de externe olandez Wopke Hoekstra a subliniat într-o declaraţie că "moartea a 298 de civili, inclusiv 196 de olandezi, nu poate şi nu trebuie să rămână fără consecinţe", adăugând că "actualele evenimente din Ucraina subliniază importanţa vitală a acestui fapt".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt