Au profitat de drama refugiaţilor ucraineni ca să facă bani

Au profitat de drama refugiaţilor ucraineni ca să facă bani

Au profitat de drama ucrainenilor refugiaţi în ţara noastră ca să fure milioane. Mai bine de 100 de persoane din judeţul Maramureş sunt anchetate după ce au declarat fictiv ca au cazat 3.000 de ucraineni, ca să încaseze bani de la stat. Iar după ce au încasat, şi-au cumpărat din ei apartamente. În acest timp, proprietarii de pensiuni care au primit refugiaţi nu au văzut până acum sumele de bani pe care statul a spus că-i decontează.

117 locuinţe din Maramureş au fost percheziţioante. Toţi cei anchetaţi ar fi declarat fictiv că au cazat refugiaţi urcaineni ca să încaseze ilegal deconturi de la stat pentru cheltuieli. Prejudiciul este uriaş. Cu aceste sume, şi-ar fi cumpărat apartamente în Baia Mare şi Cluj-Napoca. Dar nu le-au ajuns. Suspecţii ar fi vrut să obţină şi mai mult.

În timp ce alţii au luat, ilegal, bani grei din cazările fictive, sunt extrem de mulţi proprietari de pensiuni care nu şi-au primit nici acum sumele de bani promise prin decontări. Acest proprietar are şi acum ucraineni cazaţi în pensiunea sa. Cu greu îşi acoperă cheltuielile.

Până la începutul acestui an, statul român a cheltuit peste 75 de milioane de euro pentru cazarea şi hrana refugiaţilor din Ucraina.Pentru fiecare persoană găzduită, România decontează 20 de lei/zi pentru mâncare şi 50 de lei/zi pentru cazare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt