Au luat rezidenţiatul, dar nu au unde munci

Au luat rezidenţiatul, dar nu au unde munci

Este nevoie acută de medici în sistemul de sănătate, dar cu toate acestea sute de rezidenţi care au luat concursul de intrare în Rezidenţiat de pe 14 mai, nu au unde profesa. Vorbim despre cei care au rămas în afara locurilor rămase libere la sesiunea anterioară, din noiembrie, anul trecut. Mai mulţi medici aflaţi în această situaţie au vorbit în exclusivitate pentru FOCUS şi cer suplimentarea locurilor pentru cei admişi, până marţi, când are loc repartizarea locurilor deja ocupate.

Perduş Ionel Valentin este unul dintre cei 235 de medici care au rămas fără loc. Şi asta pentru că cei 235 sunt diferenţa care a rămas după ce au fost ocupate cele 626 de locuri libere, din totalul de 863 de candidaţi care au promovat. Medicul îşi doreşte suplimentarea posturilor până marţi, când are loc repartiţia locurilor în spitale.

,,Sunt de părere că ar trebui să aşteptăm rezultatele repartiţiei locurilor actualmente disponibile, marţi, 23.05. Este posibil ca nici acestea să nu se ocupe, în sensul în care candidaţii care nu vor prinde specializarea anume dorită s-ar putea să nu aleagă alta doar de dragul de a alege şi să îşi concentreze resursele pentru sesiunea viitoare din noiembrie", a declarat dr. Răzvan Nastasă, preşedintele Societăţii Medicilor Rezidenţi.

La sesiunea extraordinară a examenului de Rezidenţiat de pe 14 mai s-au înscris 962 de candidaţi. Au fost 626 de locuri libere, multe în specialităţi deficitare, precum medicină de urgenţă, ATI, chirurgie sau medicină de familie. Din cei 962 de candidaţi, 863 au obţinut punctaj de promovare. Astfel au rămas 235 de medici care, deşi au luat examenul de intrare în Rezidenţiat, nu au loc pentru a -şi face meseria în spital.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt