Au fost retrase datele personale din ordinul referitor la Lista naţională a experţilor medicali

Au fost retrase datele personale din ordinul referitor la Lista naţională a experţilor medicali

Secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii a semnat, luni, un ordin privind Lista naţională a experţilor medicali, din care au fost retrase informaţiile care "încălcau" regulamentul privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, date care fuseseră publicate în alt ordin, din 15 aprilie 2021, în Monitorul Oficial.

Ministerul precizează că, în prezent, lista care cuprinde experţii medicali naţionali "respectă toate prevederile legale în vigoare".

Potrivit unui comunicat de presă al MS, în noul document, din cuprinsul Listei naţionale a experţilor medicali au fost retrase informaţiile care încălcau Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.

"Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a semnat astăzi, 19 aprilie 2021, ordinul de modificare a Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 513 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.344/2006 pentru aprobarea Listei naţionale a experţilor medicali, care a fost publicat în data de 15 aprilie 2021 în Monitorul Oficial nr. 393 bis. Menţionăm că, în noul document, din cuprinsul Listei naţionale a experţilor medicali au fost retrase informaţiile care încălcau Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date", se arată în comunicat. 

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt