Au distrus traseul pentru ciclism - Prima News

Au distrus traseul pentru ciclism

În loc să bată cale lungă până în stațiunile montane, bucureștenii și-ar putea petrece timpul liber în natură, în pădurile din Ilfov. Din păcate, n-au scăpat nici acestea de defrișările în masă, iar pădurile din ce în ce mai puține și mai mici, În plus, traseele forestiere sunt cunoscute mai mult de localnici. Chiar unul dintre ele, pe care se desfășoară un concurs de ciclism, a fost arat de angajații Romsilva cu câteva zile înainte de start. Competiția, la care s-au înscris 1.500 de oameni, era să fie anulată.

Organizatorii evenimentului Prima Evadare, un concurs de ciclism cross-country pentru iubitorii de natură, au descoperit că traseul din pădurea Vlădiceasca de la Balotești a fost arat cu plugul de angajații Romsilva, cu câteva zile înainte de competiție. Problema a fost soluționată numai după ce ministrul Mediului, Tanczos Barna, a mers pe teren pentru verificări, iar traseul a fost amenajat din nou. Pentru ca evenimentul să se desfășoare fără probleme, ministrul a trebuit să semneze un protocol cu Romsilva.

Nici ministrul, nici cei de la Romsilva nu au putut explica de ce a fost arat traseul, folosit nu numai de bicicliști, ci și de cei care merg în drumeții.

Activiștii de mediu doresc o Centură Verde în jurul Bucureștiului pentru a combate poluarea. Au depus și un proiect de lege în Parlament pentru protejarea pădurilor din Ilfov. Prea puțin interes al autorităților însă, iar România va fi amendată de Comisia Europeană pentru că nu ne vom atinge țintele de mediu.

Bucureștiul este ultima capitală din Europa când vine vorba de spațiul verde pe cap de locuitor: 7 – 9 metri pătrați, în condițiile în care ar trebui să avem cel puțin 25 de metri pătrați. Suntem și a treia cea mai poluată capitală din Europa, iar sistemul medical pierde anual peste 6 miliarde de euro din cauza problemelor de sănătate legate de calitatea aerului.

foto: primaevadare.roTotal
0
Shares
Total
0
Share