Au distrus traseul pentru ciclism

Au distrus traseul pentru ciclism

În loc să bată cale lungă până în staţiunile montane, bucureştenii şi-ar putea petrece timpul liber în natură, în pădurile din Ilfov. Din păcate, n-au scăpat nici acestea de defrişările în masă, iar pădurile din ce în ce mai puţine şi mai mici, În plus, traseele forestiere sunt cunoscute mai mult de localnici. Chiar unul dintre ele, pe care se desfăşoară un concurs de ciclism, a fost arat de angajaţii Romsilva cu câteva zile înainte de start. Competiţia, la care s-au înscris 1.500 de oameni, era să fie anulată.

Organizatorii evenimentului Prima Evadare, un concurs de ciclism cross-country pentru iubitorii de natură, au descoperit că traseul din pădurea Vlădiceasca de la Baloteşti a fost arat cu plugul de angajaţii Romsilva, cu câteva zile înainte de competiţie. Problema a fost soluţionată numai după ce ministrul Mediului, Tanczos Barna, a mers pe teren pentru verificări, iar traseul a fost amenajat din nou. Pentru ca evenimentul să se desfăşoare fără probleme, ministrul a trebuit să semneze un protocol cu Romsilva.

Nici ministrul, nici cei de la Romsilva nu au putut explica de ce a fost arat traseul, folosit nu numai de biciclişti, ci şi de cei care merg în drumeţii.

Activiştii de mediu doresc o Centură Verde în jurul Bucureştiului pentru a combate poluarea. Au depus şi un proiect de lege în Parlament pentru protejarea pădurilor din Ilfov. Prea puţin interes al autorităţilor însă, iar România va fi amendată de Comisia Europeană pentru că nu ne vom atinge ţintele de mediu.

Bucureştiul este ultima capitală din Europa când vine vorba de spaţiul verde pe cap de locuitor: 7 - 9 metri pătraţi, în condiţiile în care ar trebui să avem cel puţin 25 de metri pătraţi. Suntem şi a treia cea mai poluată capitală din Europa, iar sistemul medical pierde anual peste 6 miliarde de euro din cauza problemelor de sănătate legate de calitatea aerului.

foto: primaevadare.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt