Atunci când îşi croieşte singură drumul

Atunci când îşi croieşte singură drumul

Angelica Rădulescu croieşte haine pentru branduri de lux. Face asta de o viaţă, din pasiune, asta în condiţiile în care salariile din industrie sunt extrem de mici, iar condiţiile de muncă foarte grele.

Numai că în 2020 totul avea să ia o întorsătură neaşteptată.

Lucra la acea companie din 2016. Vestea a venit ca un şoc pentru ea. Dar a decis că trebuie să lupte pentru drepturile ei. A făcut sesizări la ITM Prahova, la ITM Bucureşti, a ajuns şi la Avocatul Poporului, dar şi la ministrul Muncii pentru ca într-un final să îşi ceară dreptul în instanţă.

A scris şi brandurilor pentru care croia hainele. Iar acestea au reacţionat şi au obligat compania să dea banii angajatelor.

A fost singura care a avut curajul să îi înfrunte şi a câştigat. Este prima femeie din România care a reuşit o asemenea performanţă cu o companie de textile. Acum a decis să iasă din branşă, dar a fost inspiraţie pentru înfiinţarea unei asociaţii care le ajută pe femeile din industria textilă să îşi ceară drepturile.

De altfel femeile din toată lumea vor să fie tratate cu respect şi să nu mai fie discriminate. În prezent doar 6 ţări oferă drepturi egale de muncă cu cele ale bărbaţilor. Lor li se alătură acum şi Spania, care a anunţat adoptarea legii parităţii.

În socitetate există consens şi inclusiv opoziţia susţine legea anunţată de Pedro Sanchez, care urmează să fie adoptată de Guvern până pe 8 martie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt