Atenţie la carnea de porc

Atenţie la carnea de porc

Atenţie de unde cumpăraţi în această perioada carnea de porc. Focarele de pestă porcină africană rămân active şi acum în România. Pentru producători această avertizare a fost un dezastru, iar marii retaileri sunt obligaţi să aducă produse din alte state UE. În pragul sărbătorilor, fermierii încearcă să-şi vândă marfa cum pot. Dacă în pieţe este complicat să ajungă atunci apelează la reţelele de socializare. O metodă riscantă pentru sănătate, dar şi pentru buzunar.

Magazinele se întrec în produse şi oferte pentru sărbători, iar producătorii români sunt la mare căutare. Pieţele de carne sunt cele mai aglomerate în acaestă perioadă!

Reţelele de socializare au devenit un mic… târg online. S-au creat grupuri unde fermierii încearcă să-şi vândă marfa. Chiar dacă…fentează regulile.

Specialiştii ne recomandă să fim foarte atenţi la provenienţa produsului pentru că riscul de îmbolnăvire este foarte mare

Ba chiar mai mult de atât! Ccine comercializează carne de la animalele crescute în propria gospodărie poate risca o amendă cuprinsă între 600 şi 20 de mii de lei În ţara noastră rămân active peste 500 de focare de pestă porcină africană. Din cauza aceasta, România este obligată să importe cantităţi mari de carne. Numai în primele şase luni
ale acestui ani, 200 de mii de tone de carne de porc au venit din importuri

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt