Atenție, cad șoselele! - Prima News

Atenție, cad șoselele!

Zi neagră pentru infrastructura rutieră din România! Drumurile au început să o ia la vale! O bucată de autostradă s-a surpat la doar doi ani după ce a fost inaugurată. Este vorba despre primul lot din A10, dintre Sebeș și Turda, în apropiere de Alba Iulia. Incidentul a avut loc în aceeași zi în care și o bucată a terasamentului de pe Drumul Național 1 s-a prăbușit.

Segmentul din A 10 a fost închis pe 1 februarie la solicitarea companiei de drumuri și nu va fi deschis mai devreme de 1 martie. Constructorul trebuie să consolideze terasamentul pe banii săi deoarece se află în garanție. Alunecarea de teren s-a produs din cauza infiltraților și a execuției greșite.

Lotul respectiv a fost construit de compania italiană Impresa Pizzarotti, iar valoarea contractului a fost de 542 de milioane de lei. Tronsonul a fost inaugurat chiar în campania electorală din 2020 de către Lucian Bode, ministru al transporturilor la acea vreme.

Un incident similar s-a petrecut și pe Drumul Național 1. O alunecare de teren a avut loc între Breaza și Sinaia, iar circulația pe prima bandă a șoselei a fost restricționată. Compania națională de drumuri spune că astfel de evenimente sunt foarte periculoase și necesită intervenții complexe.

Constructorul italian Impresa Pizzarotti se va ocupa și de execuția primului lot a autostrăzii A7, cel dintre Dumbrava și Mizil. Este vorba de 21 de kilometri care vor beneficia de 10 ani de garanție. Valoarea contractului este 1,5 miliarde de lei, iar finanțarea se face prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

foto: captura youtube

Total
0
Shares
Total
0
Share