Atenţie, cad şoselele!

Atenţie, cad şoselele!

Zi neagră pentru infrastructura rutieră din România! Drumurile au început să o ia la vale! O bucată de autostradă s-a surpat la doar doi ani după ce a fost inaugurată. Este vorba despre primul lot din A10, dintre Sebeş şi Turda, în apropiere de Alba Iulia. Incidentul a avut loc în aceeaşi zi în care şi o bucată a terasamentului de pe Drumul Naţional 1 s-a prăbuşit.

Segmentul din A 10 a fost închis pe 1 februarie la solicitarea companiei de drumuri şi nu va fi deschis mai devreme de 1 martie. Constructorul trebuie să consolideze terasamentul pe banii săi deoarece se află în garanţie. Alunecarea de teren s-a produs din cauza infiltraţilor şi a execuţiei greşite.

Lotul respectiv a fost construit de compania italiană Impresa Pizzarotti, iar valoarea contractului a fost de 542 de milioane de lei. Tronsonul a fost inaugurat chiar în campania electorală din 2020 de către Lucian Bode, ministru al transporturilor la acea vreme.

Un incident similar s-a petrecut şi pe Drumul Naţional 1. O alunecare de teren a avut loc între Breaza şi Sinaia, iar circulaţia pe prima bandă a şoselei a fost restricţionată. Compania naţională de drumuri spune că astfel de evenimente sunt foarte periculoase şi necesită intervenţii complexe.

Constructorul italian Impresa Pizzarotti se va ocupa şi de execuţia primului lot a autostrăzii A7, cel dintre Dumbrava şi Mizil. Este vorba de 21 de kilometri care vor beneficia de 10 ani de garanţie. Valoarea contractului este 1,5 miliarde de lei, iar finanţarea se face prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

foto: captura youtube

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt