Atentat la Istanbul - Prima News

Atentat la Istanbul

Cel puțin șase oameni au murit și 53 au fost răniți în urma unui atentat terorist care a avut loc în centrul Istanbulului. Orașul în care locuiesc peste 20 de milioane de oameni este în haos. Mai multe străzi au fost complet închise, iar armata patrulează în zonă. Deocamdată, atacul nu a fost revendicat.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere înainte cu câteva secunde arată locul de unde s-a produs explozia. Bomba ar fi fost lăsată într-un coș de gunoi. Inițial, apăruse informația că este vorba de un atentat sinucigaș. Acum anchetatorii iau în calcul varianta ca bomba să fi fost detonată de la distanță sau să fii fost o bombă cu ceas.

Mai multe ambulanțe au ajuns la fața locului de urgență. Imaginile arată zeci de oameni răniți care zac întinși pe jos. Medicii le acordă primul ajutor.

Până acum nu sunt informații că printre victime sunt și români.

Toți românii din Istanbul care au nevoie de asistență consulară pot suna la numărul afișat pe ecran. Președintele Turciei a dat o declarație la teleiziunea de stat și a spus că cei care au comis acest atentat nu vor rămâne nepedepsiți. Însă, nu a indicat cine ar putea să fie posibilii autori ai atacului.

foto: twitter.com/NurettinSonme

Total
1
Shares
Total
1
Share