Atentat la Istanbul

Atentat la Istanbul

Cel puţin şase oameni au murit şi 53 au fost răniţi în urma unui atentat terorist care a avut loc în centrul Istanbulului. Oraşul în care locuiesc peste 20 de milioane de oameni este în haos. Mai multe străzi au fost complet închise, iar armata patrulează în zonă. Deocamdată, atacul nu a fost revendicat.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere înainte cu câteva secunde arată locul de unde s-a produs explozia. Bomba ar fi fost lăsată într-un coş de gunoi. Iniţial, apăruse informaţia că este vorba de un atentat sinucigaş. Acum anchetatorii iau în calcul varianta ca bomba să fi fost detonată de la distanţă sau să fii fost o bombă cu ceas.

Mai multe ambulanţe au ajuns la faţa locului de urgenţă. Imaginile arată zeci de oameni răniţi care zac întinşi pe jos. Medicii le acordă primul ajutor.

Până acum nu sunt informaţii că printre victime sunt şi români.

Toţi românii din Istanbul care au nevoie de asistenţă consulară pot suna la numărul afişat pe ecran. Preşedintele Turciei a dat o declaraţie la teleiziunea de stat şi a spus că cei care au comis acest atentat nu vor rămâne nepedepsiţi. Însă, nu a indicat cine ar putea să fie posibilii autori ai atacului.

foto: twitter.com/NurettinSonme

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt