Atac cu rachete asupra aeroportului din Bagdad unde sunt staţionate trupe americane. Este al doilea în 10 zile

Atac cu rachete asupra aeroportului din Bagdad unde sunt staţionate trupe americane. Este al doilea în 10 zile

Două rachete au vizat duminică seară aeroportul din Bagdad, unde staţionează soldaţi americani. Este al doilea atac de acest fel în zece zile, în contextul în care Washingtonul încearcă să reia dialogul cu Teheranul, ai cărui aliaţi din Irak revendică în mod regulat tiruri de rachete, relatează AFP, citată de Agerpres.

Unul dintre cele două proiectile a căzut în vecinătatea bazei aeriene a aeroportului Bagdad, unde sunt staţionate trupele coaliţiei antijihadiste conduse de Washington, a precizat un responsabil al serviciilor de securitate.

Al doilea a fost interceptat de sistemele de apărare C-RAM, bateriile antiaeriene instalate de americani pentru a-şi proteja oamenii în Bagdad şi în Kurdistanul irakian după zeci de atacuri cu rachete, a continuat responsabilul sub acoperirea anonimatului.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată, dar Washingtonul acuză în mod regulat grupurile armate irakiene apropiate Iranului, numeroase în Irak, că îi vizează trupele şi diplomaţii la Bagdad şi pe diverse baze militare care se află în întreaga ţară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt