Atac cu maceta în mai multe biserici din Spania

Atac cu maceta în mai multe biserici din Spania

Spania este în alertă după ce un bărbat de origine marocană a ucis un preot şi a ranit grav un altul chiar în timpul slujbei. Martorii spun că în timpul atacului a strigat ,Alah e mare” şi ,,Moarte creştinilor”. Agresorul a fost reţinut şi varianta atacului terorist este cea mai plauzibilă. Va avertizez, urmează imagini şi informaţii care va pot afecta emoţional.

Alertaţi de strigătele de afară, vecinii au văzut îngroziţi cum Yasin Kanjaa umbla cu maceta însângerată în plină stradă. Cu doar câteva minute înainte intrase în Biserica Sfântul Isidor din centrul orasului, iar martorii spun că a început să dărâme statuile şi crucile din interior. Preotul Antonio Lucena a încercat să îl oprească, însă tânărul marocan de 26 de ani a scos maceta şi l-a rănit grav.

Până să vină poliţia, atacatorul a avut timp să iasă din biserică şi să intre în alt lăcaş de cult, aflat la 300 de metri, unde era în desfăşurare slujba de seară. Kanjaa s-a dus direct către preot. Martorii spun că a strigat „moarte creştinilor” şi l-a lovit pe acesta cu maceta. Deşi rănit, prelatul a fugit afară să strige după ajutor însă atacatorul l-a urmărit şi l-a ucis. A încercat să intre şi în a treia biserică dar poliţiştii ajunşi la faţa locului au reuşit să îl reţină.

Atacatorul a fost identificat rapid. Nu are antecedente penale, însă era în atenţia poliţiei pentru radicalizare jihadistă. Surse din poliţie spun că autorităţile analizau posibila lui expulzare.

Comunitatea mulsulmană din zonă este printre primele care au ieşit public să condamne atacul. Chiar la locul tragediei, sute de oameni de toate religiile au venit să îşi arate indignarea şi să ţină un moment de reculegere. În oraş trăiesc şi câteva sute de români.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt